Mitä teen työkseni?
 

Sijoitus Oy

kokous

Olen Sijoitus Oy:n toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja. Yhtiö ei kuitenkaan työllistä minua täysipäiväisesti. Kun olen oma työantajani, voin järjestellä työni haluamallani tavalla.

Sijoitus Oy on minun ja lasteni omistama yhtiö, jonka toimialana on harjoittaa taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin asioihin liittyvää neuvontaa, konsultointia ja esitelmöintiä, kirjallisen aineiston tuottamista, yrityksien rahoitusta sekä omistaa, hallita, ostaa ja myydä arvopapereita ja kiinteistöjä. Oma työmääräni riippuu yhtiön saamien toimeksiantojen määrästä, mikä vaihtelee vuoden mittaan paljon.
 
 

Hallitusjäsenyyksiä


työvälineitä

Minulla on ollut ilo saada hoidettavakseni myös erittäin mielenkiintoisia hallitustehtäviä. Toimin Soprano Oyj:n, Plusdial Oy:n ja Videra Oy:n hallitusten puheenjohtajana sekä Isolta Oy:n ja First Round Oy:n hallitusten jäsenenä. Lisäksi olen Boardman Oy:n partneri.

Soprano Oyj on markkinointiviestinnän alueella toimiva konserni. Konsernin tuote- ja palveluvalikoima kattaa sekä tekniset verkkoratkaisut että viestinnällisen sisällöntuotannon. Sopranon vahvuuksia ovat syvä asiakastoimialojen tuntemus, pitkäaikainen kokemus markkinointiviestinnästä, erinomaiset mediasuhteet sekä aito kansainvälinen toimintakyky. Konserni syntyi vuonna 2000 yhdistämällä kuusi vahvaa ja kokenutta viestinnän osaajayritystä yhdeksi Sopranoksi. Sen jälkeen konserni on kasvanut useilla yritysostoilla.

Plusdial Oy on erikoistunut tuottamaan jokapäiväistä elämää helpottavia ja rikastuttavia palveluja matkapuhelimen käyttäjille.

Videra Oy on pohjoismaiden johtava etätyöpalveluihin erikoistunut yritys.

Isolta Oy on vuonna 2003 perustettu sähköisen liiketoiminnan ratkaisuihin erikoistunut ohjelmistotalo. Isolta tuottaa ohjelmistoja ja teknologiapalveluja markkinointi-viestinnän, myynnin, toiminnanohjauksen sekä taloushallinnon alueilla.

First Round Oy on yrittäjähenkinen yrityskehittämö, joka jalostaa hyviä liikeideoita sijoitus- ja rahoituskelpoisiksi. Sen tavoitteena on saada suomalaiset liikeideat kaupallistumaan entistä nopeammin ja tehokkaammin.

Boardman Oy on osaamisverkosto, joka kehittää omistajien, hallituksen ja johdon muodostamaa yrityksen hallintaketjua sekä hallitustyöskentelyä.


Kirja

Pekka ja kirja
Vuoden 1999 suurin työni oli ilman muuta kirjan kirjoittaminen. Kirjan kustansi Otava ja se ilmestyi lokakuun 6. päivänä 1999. Kirjan nimi on

 "PEKKA, POSTI JA SONERA"  (kertomus tosielämästä)


Kirjassa kuvaan elämääni posti- ja telemaailmassa vuosina 1983-1999. Tehtäväni sivusivat Posti- ja telelaitosta ensi kerran vuonna 1983, kun nuorena II Valtiovarainministerinä ryhdyin toteuttamaan valtion liikelaitosuudistusta. Kirja päättyy tammikuun 4. päivään 1999, jona maanantaina sain potkut Sonera-konsernin pääjohtajan ja Sonera-Yhtymä Oyj:n toimitusjohtajan tehtävistä.Päivitetty 24.7.2009